maandag 26 september 2011

Politietrainers Kunduz starten vervolgcursus voor Afghaanse agenten

Nederlandse trainers beginnen maandag met het geven van vervolglessen aan Afghaanse politieagenten die al een basistraining achter de rug hebben. Ook gaan de Nederlanders vanaf maandag 12 Afghaanse vrouwen opleiden.

Dat zegt majoor Frank van Veldhuizen van de Koninklijke marechaussee, de commandant van de trainingsteams, in dagblad De Stentor.

De lessen worden gegeven op het terrein van het oude kamp van het Afghaanse leger dat op een plateau niet ver van het Nederlandse Camp Windmill in Kunduz ligt.

Dit kamp is daar de afgelopen tijd door de Nederlanders voor aangepast. De locatie wordt bestempeld als "relatief veilig".

De agenten komen in elk geval 10 weken, verspreid over 5 maanden, naar die cursus toe.

Ook gaan de Nederlanders vanaf maandag 12 Afghaanse vrouwen opleiden.

Basistraining
Nederlandse politietrainers starten op 1 oktober met het geven van de basistraining aan Afghaanse politieagenten in Kunduz. Dit is drie maanden eerder dan gepland.

Na maanden van voorbereidingen en wat vertraging door logistieke opstartproblemen krijgt de politietrainingsmissie steeds meer vorm.

De praktijktrainingen in Kunduz-Stad zijn al een tijdje aan de gang.

Daar komen nu de basistraining, die gegeven wordt in het Duitse trainingscentrum, en de vervolglessen op de relatief veilige locatie op het plateau bij.

Zie ook:
Politietrainers missie Kunduz beginnen drie maanden eerder