vrijdag 9 september 2011

Kamerdebat uitspraak Hillen “militaire missie” Kunduz 15 september

Het debat dat een meerderheid van de Tweede Kamer heeft gevraagd over de uitspraak van minister Hans Hillen (Defensie) dat de missie in Kunduz vooral een militaire missie is zal donderdagavond 15 september om 19.00 uur plaatsvinden. Dat is vrijdag vastgesteld.

Het debat is aangevraagd omdat Hillen in een interview in Vrij Nederland zei dat hij de missie “vooral militair” vindt en hij het vreemd vindt dat het geen militaire missie mag heten.

De miniser zei: “Ik heb voortdurend gezegd: we moeten oppassen dat we onze mooie Nederlandse gevoelens niet projecteren op de harde werkelijkheid in een oorlogsgebied. De Kamer kan wel zeggen: het is een civiele missie, maar het is vooral militair.”

Vervolgens waren verschillende partijen verontwaardigd, waaronder GroenLinks, omdat die een louter civiele missie in Kunduz in ruil voor hun steun voor de uitzending van de missie hebben geëist.

- Misschien gaan ze Hillen de mond snoeren, zoals hij de militairen in Kunduz de mond heeft gesnoerd met een spreekverbod, terwijl de militairen gewoon eerlijk waren en helemaal niemand in gevaar hebben gebracht. -

Zie ook:
Hillen noemt missie Kunduz vooral militair