woensdag 21 september 2011

Koninklijke Marechaussee geeft in Kunduz presentatie over Education Book

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) heeft op Kamp Kunduz een presentatie aan de politietrainingsgroep gegeven over het Education Book. Dat is een opleidingsboek dat door de marechaussee ontwikkeld en geschreven is.

Dat heeft het ministerie van Defensie gemeld. Het opleidingsboek omschrijft welke lessen en onderwerpen gegeven moeten worden in de 10-weekse vervolgopleiding voor de Afghan Uniformed Police (AUP).

De Afghan Uniformed Police is het onderdeel van de Afghan National Police dat Nederlandse trainers gaan opleiden en begeleiden..

Een Police Operational Mentor and Liaison Team (POMLT) heeft intussen een voormalig Afghaans legerkamp aangepast en gereedgemaakt om ook vanaf daar lessen en trainingen te kunnen verzorgen.

De Nederlandse politietrainingsgroep bestaat uit 6 teams (POMLTs) die eventueel gezamenlijk kunnen optreden.

De gehele politietrainingsgroep (PTG) bestaat uit ongeveer 30 medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en een compagnie van ongeveer 135 militairen van de Koninklijke Landmacht.

Het POMLT wordt gekoppeld aan het politiekorps van Kunduz-Stad.

De Nederlandse trainers gaan Afghaanse agenten begeleiden en coachen bij uiteenlopende zaken zoals het opzetten van verkeerscontroleposten, het staande houden en controleren van voertuigen, het opnemen van aangiftes en de omgang met burgers.