woensdag 11 april 2012

POMLTs missie Kunduz adviseren politie in Khanabad en Kunduz-Stad

De militairen van de Police Operational Mentor and Liaison Teams (POMLTs) van de politietrainingsmissie in Kunduz zijn de afgelopen week met de Afghaanse politie van Khanabad en Kunduz-Stad bij verschillende politieposten op bezoek geweest.

Dat heeft het ministerie van Defensie dinsdag gemeld. Het geven van advies bij het lopen van een patrouille en het inrichten en bemannen van een checkpoint stonden hierbij centraal.

Nederlandse trainers van de POMLTs kijken onder meer hoe Afghaanse agenten hun werk doen en hoe ze daar op in kunnen haken om ze naar een hoger niveau te brengen.

Vorige maand werd de Nederlandse politietrainingsmissie uitgebreid naar Khanabad, een district in het oosten van de Noord-Afghaanse provincie Kunduz.

Afghaanse agenten uit Khanabad en Kunduz kregen afgelopen week verder lessen op het kamp in Kunduz-Stad.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) bracht explosieven die waren ingeleverd bij het politiebureau naar het kamp. Daar werden ze veilig tot ontploffing gebracht.

Nederland probeert samen met internationale partners te werken aan een stabiel en veilig Afghanistan.

Den Haag heeft daarom een politietrainingsmissie naar Afghanistan gestuurd om Afghaanse agenten op te leiden en het rechtssysteem te verbeteren.

De missie duurt tot 2014 en er nemen per rotatie ongeveer 545 Nederlandse militairen en politiefunctionarissen aan deel.

Zie ook:
Eerste agenten uit Khan Abad op cursus in Kunduz, POMLTs ook naar Khan Abad