dinsdag 17 april 2012

Derde lichting politietrainers missie Kunduz naar Afghanistan

De derde rotatie van de Nederlandse politietrainingsmissie in Kunduz (PTG-3) vertrekt donderdag vanaf vliegbasis Eindhoven naar Afghanistan. Zij lossen de komende weken hun collega’s van de tweede lichting af (PTG-2).

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag gemeld. De 3de Police Training Group staat onder leiding van kolonel der mariniers Jarst de Jong en civiel vertegenwoordiger Simon van der Burg.

De huidige politietrainingsgroep (PTG-2) in Kunduz staat onder bevel van kolonel Nico van der Zee. Hij nam op 29 oktober 2011 het bevel over van kolonel Ron Smits.

Naast de politietrainers van de Koninklijke Marechaussee bestaat de derde lichting vooral uit militairen van het Korps Mariniers.

De komende weken wordt de tweede lichting in fases afgelost.

Brigadegeneraal der Mariniers Richard Oppelaar zal de eenheid die naar Kunduz gaat voor vertrek kort toespreken namens generaal Peter van Uhm, de Commandant der Strijdkrachten.

Naast de civiel vertegenwoordiger reizen donderdag ook de nieuwe politiek adviseur en rechtsstaat-adviseur van het ministerie van Buitenlandse Zaken mee naar Kunduz

Doelstelling missie Kunduz
Defensie bericht over de taken van de missie dat de geĆÆntegreerde politietrainingsmissie in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zich richt op het opleiden en trainen van Afghaanse civiele politieagenten.

Verder heeft de missie tot doel om de justitiƫle keten met personeel van de ministeries van Buitenlandse Zaken, Defensie en Veiligheid en Justitie te versterken.

De missie duurt tot 2014 en er nemen per rotatie ongeveer 545 Nederlandse militairen en politiefunctionarissen aan deel.

Zie ook:
Honderden Nederlandse mariniers op missie naar Kunduz
Kolonel Jarst de Jong uit Maren-Kessel aankomend commandant missie Kunduz
Soldaten hoofdmacht Politietrainingsgroep 1 terug in Nederland