woensdag 4 april 2012

Derde lichting National Support Element aan de slag in Afghanistan

De derde rotatie van het National Support Element (NSE) van de politietrainingsmissie in Afghanistan is zondag officieel aan het werk gegaan. Majoor Rob Wessels droeg het commando over het NSE over aan zijn ranggenoot Dion Dols.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie ven Defensie dinsdag bekendgemaakt. De derde lichting van het NSE nam in Mazar-e-Sharif de taken over van de huidige Nederlandse logistieke ondersteuning.

Het NSE is gestationeerd op Camp Marmal bij de Noord-Afghaanse stad Mazar-e-Sharif, de hoofdstad van de provincie Balkh, de zuidelijke buurprovincie van Kunduz.

Het National Support Element vormt de logistieke schakel tussen de Nederlandse eenheden in Noord-Afghanistan en het vaderland.

Alle goederen- en personeelsstromen van en naar het inzetgebied in Afghanistan worden door hen gecoördineerd en afgehandeld.

NSE
Het NSE bestaat uit militairen van alle krijgsmachtdelen en ondersteunt eenheden waar dan ook ter wereld.

Dit doet het NSE met onder meer het bouwen van infrastructuur en onderkomens, communicatie- en informatiesystemen, bevoorrading en de levering van diensten zoals transport, onderhoud, voeding en veldpost.