dinsdag 17 april 2012

16 Afghaanse cursisten in Kunduz slagen voor 10-weekse vervolgcursus politie

!6 Afghaanse politieagenten hebben in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz met goed gevolg de 10-weekse Advanced Police Training Course doorlopen. Kolonel Nico van der Zee, de commandant van de trainingsmissie, sprak lovende woorden over de cursisten en de trainers.

Dat heeft het ministerie van Defensie dinsdag verklaard. Na de basispolitieopleiding, met lesstof als fouilleren en wapenbeheersing, leerden de agenten praktijkvaardigheden als patrouillelopen en het omgaan met burgers.

De agenten volgden afwisselend theorielessen bij de Nederlanders en in de praktijk op de werkplek.

Politietrainers van de Koninklijke Marechaussee gaan daarbij ook bij de leerlingen op bezoek om ze ter plekke te instrueren.

De geslaagden ontvingen hun certificaat uit handen van commandant Police Training Group (PTG) kolonel Nico van der Zee.

Van der Zee zei bij de diplomaoverhandiging: “U heeft laten zien zeer gemotiveerd te zijn en nog beter te worden. Uw instelling geeft hoop voor de toekomst van dit mooie land,” aldus het ministerie van Defensie.

De commandant van de politietrainingsmissie bedankte ook de Nederlandse praktijkbegeleiders van de Police Operational Mentor and Liaison Teams (POMLTs).

Hij sprak: “Jullie hebben de cursus met volharding uitgevoerd en tot een succes gemaakt.”

Samen met de Afghaanse politie patrouilleerden de Nederlandse trainers in de omgeving van Kunduz-Stad en sinds maart is de politietrainingsmissie uitgebreid naar het district Khanabad.

Zie ook:
Eerste agenten uit Khan Abad op cursus in Kunduz, POMLTs ook naar Khan Abad