dinsdag 8 november 2011

Defensie en Omroep MAX organiseren Thuisfrontdag Missie MAX

Het ministerie van Defensie houdt samen met Omroep MAX in de Jaarbeurs in Utrecht voor de vierde maal de Thuisfrontdag voor familie en vrienden van uitgezonden militairen. Het evenement vindt plaats op zaterdag 26 november. Ook het thuisfront van politieagenten die zijn uitgezonden naar Afghanistan is uitgenodigd.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van defensie maandag bekendgemaakt. De relaties van uitgezonden manschappen kunnen in de Jaarbeurs een persoonlijke boodschap inspreken die op dvd wordt opgestuurd naar hun geliefde.

Jan Slagter, de directeur van Omroep MAX, zal kort na Missie MAX naar Afghanistan reizen om een aantal groeten persoonlijk af te leveren.

Live-verbindingen
In de Utrechtse Jaarbeurs worden live-verbindingen tot stand gebracht met missiegebieden waar Defensie momenteel actief is.

Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals een klimtoren en fotoshoot. Voor de allerkleinsten is een speciale kinderhoek ingericht.

Optredens artiesten
Missie MAX zal omlijst worden door een keur aan artiesten, onder wie Gordon & LA The Voices, Jannes, Edsilia Rombley/Ruth Jacott, Wolter Kroes en Pearl Josefzoon.

Minister Hans Hillen en directeur Jan Slagter zijn op de dag ook aanwezig, evenals Peter van Uhm, de Commandant der Strijdkrachten, en de commandanten van de verschillende krijgsmachtdelen.

Tv-uitzending
Van Missie MAX wordt een televisieprogramma gemaakt, dat op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag wordt uitgezonden.

Ter voorbereiding daarop vraagt de organisatie het thuisfront daarom op het aanmeldformulier alvast bijzondere gebeurtenissen te melden, zoals bijvoorbeeld verjaardagen op 26 november of op handen zijnde huwelijksaanzoeken.