woensdag 9 maart 2011

Opleiding voor politietrainingsmissie Kunduz in Johannes Postkazerne Havelte

De opleiding voor de eerste twee missies naar het Afghaanse Kunduz wordt gecoördineerd vanuit de Johannes Postkazerne in het Drentse Havelte. Die levert ook een groot deel van de militairen voor deze uitzendingen, onder wie de commandant met zijn staf.

Dat schrijft Het Dagblad van het Noorden. Een kwart van de 545 mensen voor de eerste politietrainingsmissie in Noord-Afghanistan is gelegerd in Havelte. Het gaat onder meer om de genie en geneeskundige troepen.

Kolonel Ron Smits, chef staf van de 43ste gemechaniseerde brigade in Havelte wordt de commandant van de eerste Police Training Group.

De rest van de missie wordt aangevuld met politiemensen, marechaussees en militairen van andere kazernes.

Waarschijnlijk vertrekt de eerste lichting in juni of juli naar Kunduz. Het is nog onduidelijk hoe lang die daar blijft. Volgens de krant zal het tussen de vier en zes maanden zijn.

Het is de bedoeling dat ook 4 F-16-gevechtsvliegtuigen in Mazar-e Sharif worden gestationeerd om indien noodzakelijk luchtsteun te leveren.

Eerder dit jaar meldde RTV Drenthe dat het 44 Pantserinfanteriebataljon van de Johannes Postkazerne in Havelte naar Kunduz gaat.

Bij het verslag zit ook een interview met een militair uit Havelte.

RTV Drenthe meldde dat tweehonderd manschappen uit Havelte de Nederlandse politietrainingsmissie zullen begeleiden. Drie jaar geleden zaten miltairen van dit bataljon uit Havelte al 4,5 maand in Uruzgan.