maandag 12 december 2011

Kolonel Rolf Springer vertelt op Avans over politiemissie Kunduz

Kolonel der mariniers Rolf Springer is in november van zijn missie in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz naar Nederland teruggekeerd. Op de Avans Hogeschool in Breda vertelt hij op 14 december wat hij heeft meegemaakt en hoe de opbouw te werk gaat.

Tijdens zijn uitzending is Springer bezig geweest met de opbouw van het Afghaanse leger, aldus een woordvoerder van Avans. In zijn lezing zal hij vertellen wat hij heeft meegemaakt en hoe de opbouw van een leger in zijn werk gaat. (1)

Springer schetst ook de huidige situatie en vertelt meer over het verleden van Afghanistan. Hierbij gaat hij ook in op de vraag welke rol het verleden speelt bij de huidige ontwikkelingen in het land.

De lezing van Springer vindt plaats op 14 december van 19.30 tot 21.00 uur in collegezaal HF003 aan de Hogeschoollaan in Breda.

De avond wordt georganiseerd door de Academie voor Technologie en Management van de Avans Hogeschool.

De zaal is open vanaf 19.00 uur en de toegang is gratis. Men moet zich wel voor de lezing aanmelden.

Noot:
(1) Waarschijnlijk bedoelt de woordvoerder van de Hogeschool Avans hier politieapparaat in plaats van leger, omdat Nederland in een civiele missie in Kunduz Afghaanse agenten opleidt, en geen soldaten?