dinsdag 19 maart 2013

Nieuwe politiecursussen van start in Kunduz-Stad en Khanabad

Nederlandse politietrainers zijn de afgelopen week in Kunduz-Stad en Khanabad, in het noorden van Afghanistan, begonnen met het geven van nieuwe vervolgcursussen aan Afghaanse agenten en agentes.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie meldt dinsdag dat in het district Khanabad een vervolgtraining van start ging voor Afghaanse agenten.

Op het hoofdkwartier van de politie in Kunduz-Stad startte een nieuwe vervolgcursus voor vrouwelijke agenten.

Militairen van de politietrainingsmissie in Kunduz verzorgen trainings- en begeleidingsactiviteiten voor Afghaanse politieagenten in verschillende districten van de provincie.

Radiozendinstallatie
Medewerkers van het Ministerie van Buitenlandse Zaken hebben de afgelopen week bij het plaatselijke radiostation Roshani de nieuwe radiozendinstallatie bekeken die met Nederlands geld is gefinancierd.

De zender besteedt regelmatig aandacht aan vrouwenrechten en het belang van vrouwelijke rechters en advocaten.

De politietrainingsmissie in Afghanistan heeft tot doel om Afghaanse agenten op te leiden en de rechtsstaat te versterken.

De duur van de politietrainingsmissie in de provincie Kunduz is onlangs door de regering teruggeschroefd naar 1 juli 2013. Het programma om de rechtsstaat te versterken loopt wel tot in 2014 door.

Zie ook:
Minister Ploumen laat vrouwen in Afghanistan niet in de steek
Politietrainingsmissie Kunduz eindigt 1 juli