dinsdag 5 maart 2013

Commandant Jörg Vollmer van ISAF-Regio Noord-Afghanistan bezoekt missie Kunduz

De nieuwe commandant van het Regional Command North van de International Security Assistance Force (ISAF), de Duitse generaal-majoor Jörg Vollmer, heeft een bezoek gebracht aan de Nederlandse soldaten in Kunduz.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie bericht dinsdag dat Vollmer zich in Kunduz op de hoogte liet stellen van de werkwijze van de Nederlanders.

Vollmer (1957) sprak met het managementteam over de ontwikkelingen van de politietrainingsmissie.

De militairen van de trainingsmissie verzorgen oefeningen en begeleidingsactiviteiten voor Afghaanse agenten in vier van de zeven districten van de provincie Kunduz.

Ze mentoren daarbij de politieagenten tijdens hun werkzaamheden op de werklocaties.

Generaal-majoor Jörg Vollmer loste eind februari zijn rang- en landgenoot Erich Pfeffer af als commandant van het Regionaal Commando Noord-Afghanistan van de ISAF-veiligheidsmacht, die wordt geleid door de NAVO.

De Nederlandse F-16’s van de Air Task Force (ATF) in Mazar-e-Sharif hebben ondertussen de afgelopen week in diverse provincies verkenningsvluchten uitgevoerd ter ondersteuning van de politietrainingsgroep en coalitietroepen.

De Nederlandse politietrainingsmissie in Afghanistan heeft tot doel om Afghaanse agenten op te leiden en de rechtsstaat in Afghanistan, dat al 33 jaar door oorlog en burgeroorlog wordt geteisterd, te versterken.

De politiemissie staat gepland tot midden 2014 en er nemen per rotatie ongeveer 545 manschappen aan deel.