donderdag 21 maart 2013

Kamerdebat politietrainingsmissie Afghanistan

De Commissie voor Defensie van de Tweede Kamer debatteert donderdag 21 maart 2013 tussen 18.00-22.00 uur in een Algemeen Overleg over de “Stand van zaken politietrainingsmissie Afghanistan”.

Zie: Stand van zaken politietrainingsmissie Afghanistan


Zie het debat: Live debat Thorbeckezaal Afghanistan politietrainingsmissie (18.00-22.00 u):

De Telegraaf meldt in de loop van de avond dat de VVD van mening is dat de doelstellingen in Kunduz zijn gehaald.

De krant schrijft dat de VVD tevreden terugkijkt op de politietrainingsmissie in het Noord-Afghaanse Kunduz.

“De doelstellingen zijn grotendeels gehaald,” zei de liberaal Han ten Broeke van de regeringspartij in een debat over de missie in de Tweede Kamer.

Hij bekritiseerde wel de beperkingen die de missie zijn opgelegd, zoals het feit dat alleen agenten mochten worden getraind die in Kunduz actief zouden worden.

De Volkskrant bericht dat Bram van Ojik heeft gezegd dat zijn partij GroenLinks zich geenszins hoeft te schamen voor de missie in Kunduz.

Dat zei de GroenLinks-leider tijdens de tussentijdse evaluatie van de missie in Kunduz. “De missie zorgde in mijn partij voor nogal wat discussie,” aldus Van Ojik.

De steun van GroenLinks aan een nieuwe missie in Afghanistan was cruciaal voor het doorgaan ervan begin 2011. Een groot deel van de achterban van de partij was tegen de politietrainingsmissie.

Van Ojik zegt wel dat zijn partij vooral "heel veel zorgen" heeft over de duurzaamheid van de behaalde resultaten.

De Volkskrant schrijft dat GroenLinks daarin niet alleen staat. Bijna alle partijen vroegen tijdens het debat hoe het verder gaat na 2014.