donderdag 7 juni 2012

Burgemeester Kunduz brengt bezoek aan Goes en bezoekt weerman Jos Broeke

Najibullah Amerkhail, de burgemeester van de Noord-Afghaanse stad Kunduz, brengt donderdag een bezoek aan Goes. Amarkhail bezoekt onder meer weerman Jos Broeke en de afvalverwerking in de Zeeuwse stad.

Dat meldt Omroep Zeeland. Amerkhail gaat op bezoek bij weerman Jos Broeke omdat hij erg geïnteresseerd is in de weersverwachtingen van Jos.

In de provincie Kunduz is ondanks de droogte veel landbouw. Door nauwkeurigere vooruitzichten kunnen irrigatiesystemen in Afghanistan beter worden ingezet, aldus Omroep Zeeland.

Amerkhail bekijkt ook hoe de stad Goes omgaat met afvalverwerking bij de ondergrondse afvalcontainers aan het Molenplein.

De Provinciale Zeeuwse Krant bericht verder dat de 27-jarige Amerkhail, die tweevoudig Aziatisch kampioen judo is, zich laat informeren over onder meer politiewerk en afval- en watermanagement.

Daarbij staan bezoeken aan het gemaal in Ritthem, de Olaz in Nieuwdorp en de boulevard in Vlissingen op het programma.

De burgemeester is al enkele dagen in Nederland op uitnodiging van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), die haar 100 jarig bestaan viert. In Den Haag woonde hij het VNG-congres bij.