woensdag 24 oktober 2012

Video vertrek Politietrainingsgroep 4 naar Kunduz

Soldaten PTG-4 vertrekken naar Kunduz; foto ministerie van Defensie
Het ministerie van Defensie heeft woensdag een video gepubliceerd over het vertrek van de vierde rotatie van de Politietrainingsgroep (PTG-4) naar de Noord-Afghaanse provincie Kunduz.

De nieuwe lichting vertrok dinsdag vanaf Vliegbasis Eindhoven naar Kunduz. Deze vierde rotatie, onder bevel van kolonel Roland de Jong, bestaat uit marechaussees en militairen van voornamelijk de Luchtmobiele Brigade, aldus Defensie.

Kolonel De Jong zegt dat zijn manschappen verder gaan met het werk van hun voorgangers, het trainen van de lokale politie en het versterken van de rechtsstaat.

De Jong zegt dat een klein deel van de politiemissie is stilgelegd, de opleiding van Afghaanse politieofficieren, “maar al de overige trainingen gaan gewoond door en er zijn nog voldoende politieagenten op te leiden en te begeleiden tijdens hun werk".

Er is dus nog genoeg werk voor de Nederlandse politietrainers in Kunduz te doen, ondanks dat de regering onlangs de training voor onderofficieren stillegde omdat die, tegen de afspraak in, ook buiten Kunduz actief zouden zijn.

PTG-4 gaat de Politietrainingsgroep 3 aflossen die onder leiding van kolonel Jarst de Jong aan de slag is in Kunduz.Zie ook:
Vierde politietrainingsgroep (PTG 4) vertrokken naar Kunduz
Politietrainers PTG 4 op oefening in Marnewaard voor uitzending Kunduz
Kolonel Nico van der Zee draagt commando missie Kunduz over aan ranggenoot Jarst de Jong
Video Police Training Group III in Kunduz aan het werk