woensdag 31 oktober 2012

PvdA nu volledig achter politiemissie Kunduz

PvdA-leider Diederik Samsom heeft woensdag bij de bespreking in de Tweede Kamer van de kabinetsformatie gezegd dat zijn partij de politietrainingsmissie in het Noord-Afghaanse Kunduz nu voor 100 procent steunt.

Dat meldt dagblad De Stentor. De PvdA trekt nog wel het nut van de missie in twijfel, maar is van mening dat het voortijdig afbreken ervan onverstandig is.

Samson zei volgens de krant: “Ook al betwisten wij de zinnigheid van de missie toen die begon, halverwege stoppen is nog ongelukkiger.”

De Partij van de Arbeid stemde begin 2011 tegen de nieuwe missie in Afghanistan.

De PvdA’er Frans Timmermans, die mogelijk in het nieuwe kabinet minister van Buitenlandse Zaken wordt, noemde de missie onlangs nog een probleem van andere partijen.

Volgens De Stentor wil Samsom ook niet dat politieke instabiliteit in Den Haag invloed heeft op de missie. Hij zei: “We willen het nu graag zo goed mogelijk afmaken.”

Aan de Nederlandse politietrainingsmissie in Afghanistan nemen ongeveer 545 manschappen deel.

Het doel van de missie is het opleiden van Afghaanse agenten en het versterken van de rechtsstaat in het al ruim 30 jaar door oorlog en burgeroorlog geteisterde Afghanistan. De missie duurt tot midden 2014.

Zie ook:
Bewondering PvdA voor troepen Kunduz, maar blijft tegen uitzending missie Afghanistan