zaterdag 27 oktober 2012

Politieagentes in Kunduz geslaagd voor basisopleiding

Uitreiking diploma's aan Afghaanse agentes: foto ministerie van Defensie
De 1e klas van 10 vrouwelijke agenten van de Afghaanse politie in Kunduz is deze week geslaagd voor de basis politieopleiding. Het is de eerste keer dat agentes in Kunduz de basisopleiding afronden.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie donderdag bekendgemaakt. Vrouwen werden wel eerder korter getraind, maar kregen nog niet eerder de 8-weekse opleiding.

De opleiding voor de vrouwelijke Afghaanse agenten die werkzaam zijn in Kunduz werd gegeven door coaches van de Nederlandse politietrainingsmissie in Kunduz.

Bij de certificaatuitreiking zei civiel vertegenwoordiger Simon van der Burg: “Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en professionalisering van de Afghan Uniformed Police."

Van der Burg onderstreepte het belang dat Nederland hecht aan de positie van vrouwen binnen de Afghan Uniformed Police (AUP).

De volgende vrouwelijke klas agenten begint op 10 november met hun training.

Aanvullende politietraining
Deze week kregen ook 56 agenten van de AUP een diploma uitgereikt voor het volgen van de aanvullende politietraining.

De agenten kwamen uit alle 4 de districten in de provincie Kunduz waar Nederland agenten traint en begeleidt, zo meldt het ministerie van Defensie.

De commandant van de politietrainingsmissie in Kunduz, kolonel der mariniers Jarst de Jong, feliciteerde de agenten met de afronding van deze 10-weekse training.

Intussen zijn in drie van de 4 districten in Kunduz waar Nederland politieagenten traint alweer nieuwe aanvullende opleidingen van start gegaan.

De volgende klas met vrouwelijke agenten begint op 10 november met hun opleiding.