maandag 21 mei 2012

Video resultaten missie Kunduz tweede politietrainingsgroep (PTG-2)

Het ministerie van Defensie heeft vorige week een video uitgegeven waarin de resultaten die de tweede lichting van de Nederlandse politietrainers in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz heeft geboekt worden samengevat.

De missie ligt goed op stoom en de Nederlanders hebben het vertrouwen weten te winnen van de Afghanen. Er is een goed lesprogramma opgezet met een goede balans tussen theorie en praktijk.

In de video geven leden van de Koninklijke Marechaussee en soldaten van de Koninklijke Landmacht uitleg over de activiteiten van de politietrainers in de provincie Kunduz.

De missie begon in Kunduz-Stad en is inmiddels ook uitgebreid naar het district Khanabad.

De Afghaanse collega’s van de Nederlanders tonen zich blij met de Nederlandse begeleiding.

De video is uitgegeven door het ministerie van Defensie.

Maar eerder dit jaar ontvingen de politietrainers ook al veel lof van Kamerleden die de missie in Afghanistan bezochten, waaronder van Kamerlid Harry van Bommel van de SP, ondanks dat de SP niet achter de uitzending van militairen naar Afghanistan staat.

De tweede politietrainingsgroep, die onder bevel stond van kolonel Nico van der Zee, werd op 29 april officieel afgelost door de derde rotatie, die onder commando staat van kolonel der mariniers Jarst de Jong.