dinsdag 13 november 2012

12 Afghaanse agenten in Kunduz geslaagd als politietrainer

Twaalf politieagenten van de Afghan Uniformed Police (AUP) in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz hebben afgelopen week hun diploma als politietrainer ontvangen. Zo kunnen zij zelf in de toekomst agenten opleiden.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie meldt dinsdag dat de agenten een diploma ontvingen vanwege het succesvol afronden van het train-de-trainer-programma.

Het train-de-trainer-programma, dat wordt geleid door politietrainers van de Europese Politiemissie EUPOL, is erop gericht om Afghaanse politieagenten op te leiden tot mentoren, zodat zij in de toekomst zelf trainingen kunnen verzorgen.

Nederlandse militairen van de Police Operational Mentor and Liaison Teams (POLMTs) verzorgden de afgelopen week in verschillende districten in de provincie Kunduz training- en begeleidingsactiviteiten voor Afghaanse agenten.

In de districten Khanabad en Aliabad begeleidden de Nederlandse instructeurs de agenten tijdens de werkzaamheden op straat.

In Kunduz-stad werden agenten van de politiebureaus in de stad getraind.

Nederland voert in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz een politietrainingsmissie uit die tot doel heeft Afghaanse agenten op te leiden en het rechtssysteem te versterken.

Behalve de Politietrainingsgroep (Police Training Group/PTG) van Defensie zijn er in de geïntegreerde politietrainingsmissie medewerkers van Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie werkzaam.

De politiemissie in Afghaanse duurt tot midden 2014 en er nemen per rotatie ongeveer 545 manschappen aan deel.

Zie ook:
Politiemissie en opleiding Afghaanse instructeurs in Kunduz en Kabul