dinsdag 31 januari 2012

Kolonel Jarst de Jong uit Maren-Kessel aankomend commandant missie Kunduz

Kolonel der mariniers Jarst de Jong uit het Noord-Brabantse Maren-Kessel zal het bevel gaan voeren over de nieuwe rotatie van de politietrainingsmissie die in april in Kunduz in het noorden van Afghanistan aan de slag gaat.

Dat heeft het Brabants Dagblad maandag bericht. De Jong is kolonel bij de Nederlandse marine.

De huidige politietrainingsgroep (PTG 2) in Kunduz staat onder bevel van kolonel Nico van der Zee. Hij nam op 29 oktober 2011 het commando over van zijn ranggenoot Ron Smits.

Eerder deze maand werd gemeld dat het Korps Mariniers in april de Koninklijke Landmacht bij de politietrainingsmissie in Afghanistan af zal lossen. De landmacht is momenteel belast met de missie in Kunduz.

Behalve honderden mariniers nemen manschappen van de marechaussee en landmacht deel aan de nieuwe lichting voor Afghanistan.

Naar verwachting zullen ongeveer 500 militairen in de loop van een half jaar richting Kunduz vertrekken.

De totale Nederlandse trainingsmissie in Afghanistan bestaat uit 545 militairen en politiefunctionarissen en duurt tot 2014.

In de onderstaande video is te zien hoe toen nog luitenant-kolonel Jarst de Jong in februari 2010 met het 1e Mariniersbataljon op oefening was bij de plaats Arvidsjaur in Zweden.Zie ook:
Honderden Nederlandse mariniers op missie naar Kunduz
Ron Smits draagt commando missie Kunduz over aan Nico van der Zee