woensdag 19 december 2012

Video 13 Gemechaniseerde Brigade oefent voor uitzending Kunduz

Een compleet bataljon van 13 Gemechaniseerde Brigade heeft de eerste twee weken van december in de omgeving van het Duitse Altmark geoefend voor uitzending naar de Noord-Afghaanse provincie Kunduz.

De militairen zullen volgend jaar deel gaan nemen aan de Nederlandse politietrainingsmissie in het noorden van Afghanistan.

De oefening, met de naam Rhino Victory, werd gehouden met het Duitse leger. De samenwerking met de Duitsers verliep perfect, aldus Defensie.

Het Eindhovens Dagblad berichtte vorige maand dat ongeveer 150 soldaten van de 13 Gemechaniseerde Brigade in mei voor een halfjaar naar Afghanistan gaan om daar de politietrainingsmissie te ondersteunen en te beveiligen.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie zegt dat tijdens de oefening ook voor het eerst op bataljonsniveau werd opgetreden met het pantserinfanteriegevechtsvoertuig CV90.

Defensie meldt dat Rhino Victory voor een "realistische uitzendsetting" zorgde, en heeft de onderstaande video gepubliceerd over de oefening in Duitsland.Zie ook:
Militairen Oirschot oefenen voor politiemissie Kunduz