dinsdag 26 februari 2013

ISAF-commandant Dunford bezoekt missie Kunduz

De nieuwe commandant van de International Security Assistance Force (ISAF), de Amerikaanse generaal Joseph Dunford, heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan de missie in Kunduz.

Een woordvoerder van het ministerie van Defensie meldt dinsdag: “De Nederlandse militairen in Kunduz hebben bezoek gehad van de nieuwe commandant van de ISAF-missie in Afghanistan, de Amerikaanse generaal Joseph Dunford.”

Generaal Dunford kreeg een toelichting op de politietrainingsmissie, maar volgens Defensie bleek hij al goed op de hoogte van de Nederlandse aanpak.

Dunford zei lovend: “Het geïntegreerde karakter en de wijze van optreden werken uitstekend in Afghanistan.”

Nederland leidt in Afghanistan politieagenten op en probeert daarnaast het rechtssysteem te verbeteren. Dit staat bekend als een geïntegreerde aanpak.

De politietrainingsmissie staat gepland tot midden 2014 en er nemen per rotatie ongeveer 545 manschappen aan deel, waaronder personeel van de ministeries van Veligheid en Justitie, Defensie en Buitenlandse Zaken.

Joseph Dunford volgde eerder deze maand generaal John Allen op als commandant van de ISAF, die wordt geleid door de NAVO.