dinsdag 26 februari 2013

8 agentes en 63 agenten Kunduz halen politiediploma vervolgopleiding

Afghaanse agente ontvangt diploma: foto archief ministerie van Defensie
Acht vrouwelijke Afghaanse politieagenten hebben afgelopen week in Kunduz-Stad als eerste groep de vervolgopleiding voltooid. Ook ontvingen 63 agenten een diploma voor het volgen van de aanvullende politietraining.

Dat bericht dinsdag een woordvoerder van het ministerie van Defensie. Nederlandse trainers verzorgden de voortgezette cursus.

De certificaten werden uitgereikt door kolonel Roland de Jong, de Commandant Police Training Group (PTG-4), en civiel vertegenwoordiger Geoffrey van Leeuwen.

Roland de Jong zei bij de uitreiking van de diploma’s aan de agentes: “Dit is een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling en professionalisering van de Afghan Uniformed Police.”

Ook ontvingen 63 agenten van de Afghaanse GeĆ¼niformeerde Politie (AUP) een diploma voor het volgen van de aanvullende politietraining.

De cursisten kwamen uit alle vier districten van Kunduz waar Nederland agenten traint, aldus het ministerie van Defensie.

Politieagenten in Kunduz krijgen eerst een basisopleiding van acht weken. Deze cursus wordt ondertussen door Afghaanse politietrainers verzorgd.

Aansluitend krijgen agenten een vervolgopleiding van tien weken, die Nederlandse politietrainers geven.

De Nederlandse opleiders verzorgen trainings- en begeleidingsactiviteiten op het regionaal trainingscentrum in Kunduz-Stad en in de districten Aliabad, Khanabad en Imam Sahib.

Binnenkort start een nieuwe lichting Afghaanse politieagenten met de praktijktraining bij de Police Training Group.