woensdag 26 oktober 2011

Politietrainers missie Kunduz patrouilleren en halen explosieven op

De Nederlandse politietrainers van de Police Operational Mentoring and Liaison Teams (POMLT’s) hebben afgelopen week verschillende patrouilles uitgevoerd en bij het politiehoofdkwartier in Kunduz explosieven opgehaald.

Dat heeft het ministerie van Defensie dinsdag gemeld. Bij een bezoek aan een verkeerscontrole die was opgezet door Afghaanse agenten, bleken de agenten de aangeleerde vaardigheden in de praktijk toe te passen.

Explosieven
De POMLT-compagnie heeft verder op het hoofdkwartier van de politie diverse zelfgemaakte explosieven en onderdelen daarvan opgehaald.

Medewerkers van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) brachten, samen met Afghaanse explosievenruimers, het explosieve materiaal gecontroleerd tot ontploffing.

POMLT
Police Operational Mentoring and Liaison Teams (POMLT’s) bestaan uit medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en soldaten van de Koninklijke Landmacht.

Het voltallige POMLT bestaat uit verschillende teams die eventueel gezamenlijk kunnen optreden.

De teams hebben tot taak om Afghaanse agenten te begeleiden en coachen bij onder meer het opzetten van verkeerscontroleposten, het staande houden en controleren van voertuigen, het opnemen van aangiftes en de omgang met burgers.