donderdag 5 juli 2012

Duitse interesse voor 'allesomvattende’ politietrainingsmissie Kunduz

De Duitse minister van Defensie Thomas de Mazière heeft dinsdag tijdens een bezoek aan het Noord-Afghaanse Kunduz gezegd dat de Nederlandse aanpak van de missie hem als “allesomvattend” voorkwam.

Dat heeft het Nederlandse ministerie van Defensie donderdag gemeld. De interesse van Thomas de Mazière bood de vertegenwoordigers van de Nederlandse missie de mogelijkheid informatie te geven over de Nederlandse aanpak.

Vertegenwoordigers van Buitenlandse Zaken, Defensie en de Europese politietrainingsmissie EUPOL kregen de gelegenheid om De Mazière te informeren over de inspanning om de Afghaanse politie en justitie te versterken en de tot nu toe behaalde resultaten.

Vijf thema’s
De Nederlandse politietrainingsmissie is gebaseerd op vijf pijlers. De Nederlandse militairen hadden van de 5 thema’s van de politietrainingsmissie grote billboards gemaakt.

Hiermee wilden ze het geïntegreerde karakter benadrukken: politietraining, versterking van de justitiesector, samenwerking tussen politie en aanklager, bewustzijn en toegang tot recht en als laatste gender.

Thomas de Mazière bracht een verrassingsbezoek aan het noorden van Afghanistan, waar Duitse militairen zijn gestationeerd.

Duitsland leidt voor de ISAF-veiligheidsmacht van de NAVO het Regionaal Commando Noord-Afghanistan en de provincies Badakhshan en Kunduz.