dinsdag 17 januari 2012

Generaal Kneip toont veel waardering voor explosievenruimers missie Kunduz

De Duitse generaal-majoor Markus Kneip, de Commandant Regional Command North van de ISAF-missie van de NAVO in Afghanistan, heeft de geïntegreerde politietrainingsmissie in Kunduz bezocht.

Hij sprak daarbij onder meer zijn waardering uit voor de explosievenruimers.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag gemeld. De Nederlandse explosievenruimers in Kunduz verzorgen trainingen voor Afghaanse agenten.

Kneip zei: “De grootste dreiging hier in het noorden zijn de geïmproviseerde explosieven. Deze training is een groots initiatief naar Afghaanse zelfstandigheid in 2014.”

In Afghanistan vindt momenteel een transitieproces plaats. De Afghaanse veiligheidsdiensten nemen stapsgewijs de verantwoordelijkheid voor de veiligheid over van de International Security Assistance Force (ISAF) van de NAVO.

Logistiek en EHBO
Het viel Kneip op dat de Nederlandse militairen zonder politieachtergrond aandacht schenken aan alle facetten van de Afghan Uniformed Police, zoals logistiek en EHBO.

Generaalmajoor Kneip leidt het Regionaal Commando Noord van de ISAF-veiligheidsmacht.

Dit is een van de 6 regio’s waarin de ISAF Afghanistan heeft verdeeld. Tot dit gebied behoren 9 provincies. Het hoofdkwartier is gevestigd op Camp Marmal bij de stad Mazar-e-Sharif.

Kneip zei afgelopen weekeind in Kunduz dat de veiligheidssituatie er is verbeterd. Maar bermbommen vormen nog steeds een groot gevaar.

Zie ook:
ISAF-generaal Kneip zegt dat veiligheid in Kunduz is verbeterd