dinsdag 22 november 2011

Ereteken voor Verdienste in goud voor Jeffrey B. Kendall van Kandahar Airfield

Kolonel Egon Hoppe, de commandant van het Nederlandse contingent in Afghanistan, heeft zaterdag het Ereteken voor Verdienste in goud uitgereikt aan de Amerikaanse brigadegeneraal Jeffrey B. Kendall.

Generaal Kendall voert het bevel over Kandahar Airfield in het zuiden van Afghanistan.

Hij kreeg het ereteken vanwege “zijn uitzonderlijke prestaties als commandant van Kandahar Airfield”, aldus een verklaring van het Nederlandse ministerie van Defensie.

Onder leiding van Kendall werd onder meer de beveiliging en de effectiviteit van Kandahar Airfield, de grootste NAVO-basis, verbeterd.

Daarmee waren volgens het ministerie van Defensie zijn inspanningen van grote waarde voor alle partners van de International Security Assistance Force (ISAF).

Mede door de inzet van generaal Kendall konden de Nederlandse troepen succesvol de terugtrekking vanuit Uruzgan en de verhuizing van de Air Task Force van Kandahar naar Mazar-e-Sharif uitvoeren.

Nederland leidde van augustus 2006 tot augustus 2010 de provincie Uruzgan in het zuiden van Afghanistan.

Daarbij opereerde ook vanaf Kandahar Airfield een detachement Nederlandse F-16’s. De F-16’s zijn intussen overgeplaatst naar Camp Marmal bij de Noord-Afghaanse stad Mazar-e-Sharif om de Nederlandse politiemissie in Kunduz te ondersteunen.

Kolonel Egon Hoppe van de Koninklijke Marechaussee leidt sinds oktober het Nederlandse contingent in Afghanistan.