vrijdag 3 juni 2011

101 CISbat maakt kabelmeters voor politiemissie in Kunduz

Het team van 101 CISbat bereidt het kamp in Kunduz momenteel maximaal voor op de komst van de opvolgers. Daarbij worden meters kabel getrokken en opgehangen voor de aankomende werkplekken voor de politiebegeleiders.

Dat heeft een woordvoerder van het Regiment Verbindingstroepen deze week gemeld. “De server-shelter is door omstandigheden vertraagd waardoor de verbindelaren deze nog niet kunnen instaleren.“

De leden van het 101 CISbat, die deel uitmaken van de kwartiermakers, gaan echter aan de bak met wat men wel allemaal kan doen om ervoor te zorgen dat zodra “de shelter” er is men gelijk alles in een keer kan afmonteren.

Dit betekent kabels trekken, meters kabel.

De Koninklijke Landmacht heeft in de organisatie een eigen nationale verbindingsbataljon. Dit is de 101 Communicatie en Informatiesystemen bataljon (afgekort “101 CISBAT”).

Het bataljon is gelegerd in Stroe, in de omgeving van Apeldoorn, op de Generaal Koot kazerne.

De taak van 101 CIS bataljon is het beschikbaar stellen van een “Wide Area Network” (WAN) bestaande uit straalzender Radio Relay, HF radio, Militaire Satcom en “Local Area Network” (LAN’s) en deze op elkaar aan te sluiten en te beheren.

Onderscheding
De hele Deployment Element (DE) is intussen tijdens een bijzonder appel gedecoreerd met de NAVO-medaille voor deze missie.

Deze onderscheiding ontvangen militairen en burgers wanneer ze 30 dagen deelnemen aan de ISAF-missie van de NAVO in Afghanistan.

De Deployment Element, de kwartiermakers, brengen alles in gereedheid zodat de militairen die de politie in Kunduz gaan begeleiden meteen bij aankomst aan de slag kunnen.

Zie ook:
ISAF-medaille voor Nederlandse militairen in Kunduz en Mazar-e-Sharif