dinsdag 10 mei 2011

Bouw kamp op Camp Marmal in Mazar-e-Sharif begonnen

Genisten zijn begin mei gestart met de opbouw van de infrastructuur voor een Nederlands kamp op Camp Marmal bij de stad Mazar-e-Sharif. Het kamp moet onderdak gaan bieden aan het National Support Element (NSE) en de Air Task Force (ATF).

Het kamp wordt gebouwd door Afghaanse arbeiders. Ze bouwen slaap- en werkplekken op Camp Marmal bij Mazar-e-Sharif in het noorden van Afghanistan.

Op de vlakte van 10.000 m2 die met grove kiezelstenen is bedekte staan nu nog 12 tenten van het Deployment Element (DE). Deze zijn vastgeklemd tussen de oude buitenring van de basis en het uitgestrekte Amerikaanse kampgedeelte.

De komende maanden zal hier de “permanente” Nederlandse legering verrijzen. Samen met Afghaanse werkkrachten wordt in de stoffige hitte een begin gemaakt met de aanleg van riolering en leidingen.

Het is de bedoeling dat in de tweede helft van 2011 onder meer ook de Air Task Force (ATF) met 4 F-16’s en het contingentscommando op Camp Marmal bij Mazar-e-Sharif worden ondergebracht.

Deze eenheden zijn momenteel nog gestationeerd op het internationale vliegveld van de stad Kandahar in het zuiden van Afghanistan.