donderdag 20 september 2012

Video militairen Luchtmobiele Brigade uit Assen en Schaarsbergen oefenen voor Kunduz

Militairen op oefening in Marnewaard voor uitzending politiemissie Kunduz (Foto: ministerie van Defensie)
Ruim honderd soldaten van de Luchtmobiele Brigade uit Assen en collega's uit Schaarsbergen zullen volgende maand naar de Noord-Afghaanse provincie Kunduz vertrekken. Ze moeten daar de Nederlandse instructeurs beschermen die Afghaanse politieagenten opleiden.

Het Dagblad van het Noorden donderdag meldt dodnerdag dat de militairen die naar Kunduz gaan deze week hun eindoefening hielden op het Groningse oefenterrein de Marnewaard.

De krant schrijft dat de Johan Willem Frisokazerne in Assen het grootste deel van de 200 Nederlandse militairen levert die straks naar Kunduz gaan. Ze vormen daar voor een half jaar de vierde politietrainingsmissie.

Omroep Gelderland meldt donderdag dat soldaten van de Luchtmobiele Brigade in Schaarsbergen die naar Afghanistan gaan donderdag hebben getraind in het Groningse Zoutkamp.

De soldaten uit Schaarsbergen oefenden samen met de andere teams, waaronder de Luchtmobiele Brigade van de kazerne in Assen.

De Luchtmobiele Brigade zorgt voor de bescherming van marechaussees die Afghaanse agenten opleiden, aldus het Dagblad van het Noorden. Dat gebeurt grotendeels buiten de poort van de militaire basis in Kunduz-Stad.

De Politietrainingsgroep IV (PTG-4) zal onder bevel staan van kolonel Roland de Jong.

De deelnemers aan de vierde politietrainingsmissie vertrekken op 23 oktober naar Afghanistan. In Kunduz gaan ze Afghanen opleiden tot politieagenten. De missie duurt zes maanden.

Het ministerie van Defensie meldde onlangs dat PTG-4 bestaat uit manschappen van de Luchtmobiele Brigade uit Assen, leden van de Koninklijke Marechaussee en functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Personeel van de PTG-4 doorloopt op de Marnewaard scenario’s die de situatie in het missiegebied in Afghanistan nabootsen.Zie ook:
Politietrainers PTG-4 op oefening in Marnewaard voor uitzending Kunduz
Kolonel Van der Zee draagt commando missie Kunduz over aan ranggenoot De Jong