dinsdag 6 maart 2012

Trainers missie Kunduz weer de stad in en vervolgopleidingen agenten hervat

De Nederlandse politietrainers in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz zijn afgelopen weekeind weer begonnen om de vervolgopleidingen voor agenten te verzorgen. Ook gaan ze de stad Kunduz weer in.

Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Defensie dinsdag bekendgemaakt. De activiteiten waren tijdelijk stilgelegd door onrust in Afghanistan en Kunduz. Begin vorige week begonnen de trainingen op Kamp Kunduz zelf al weer.

Defensie meldt: “Op het voormalige Afghaanse legerkamp begonnen dit weekeinde ook de vervolgopleidingen weer met lessen over omgaan met criminaliteit. De afgelopen dagen werden politieposten in de stad bezocht.”

Bij een van die posten werden 2 explosieven ingeleverd. Deze zijn intussen afgevoerd en vernietigd door Nederlandse explosievenruimers.

Nog niet alle activiteiten zijn hervat. Er worden nog geen gezamenlijke voetpatrouilles uitgevoerd met Afghaanse agenten

Begin vorige week werd de achtweekse basistraining van de 30 Afghaanse agenten van de derde lichting op het Duitse kamp in Kunduz al wel weer opgepakt.

De trainingsactiviteiten waren tijdelijk stil gelegd door de onrustige situatie in Afghanistan en Kunduz. Deze ontstond nadat bekend werd dat op de Amerikaanse basis in Bagram Korans waren verbrand.

De leiding van de politiemissie in Kunduz onderhoudt nauw contact met de plaatselijke autoriteiten en generaal Markus Kneip, de Duitse ISAF-commandant in het noorden van Afghanistan, over de situatie.

Zie ook:
Trainingsactiviteiten op Kamp Kunduz weer opgepakt, patrouilles liggen nog stil
Politietrainers Kunduz ook maandag binnen wegens onrustige situatie
16 agenten gewond bij aanval demonstranten op politiehoofdkwartier Kunduz
7 Amerikaanse ISAF-soldaten gewond bij demonstratie in Kunduz, demonstrant gedood
ISAF en westerse landen trekken adviseurs terug bij overheidsinstellingen Kabul
Vijf doden bij demonstraties in Kunduz tegen koranverbranding, VN-compound in brand
Politiemissie Kunduz op lager pitje wegens demonstraties tegen Koranverbranding