zondag 18 november 2012

Drentse soldaten missie Kunduz bij RTV Drenthe

RTV Drenthe volgt van maandag 19 t/m zondag 25 november drie militairen uit de provincie Drenthe die in de Noord-Afghaanse provincie Kunduz werken bij de politietrainingsmissie.

De soldaten Mark, Richard en Roelof dienen bij de Luchtmobiele Brigade in Assen en maken deel uit van de Police Training Group 4 (PTG-4) die onlangs in Afghanistan is gestationeerd.

De Stichting Regionale Omroep Overleg en Samenwerking meldt dat de leidraad in de Kunduz-uitzendingen het contrast is “tussen Drenthe en de Afghaanse realiteit en de manier waarop de militairen met die twee werelden omgaan”.

Verslaggever Jeroen Kelderman is in Kunduz en volgt Mark uit Bovensmilde, Richard uit Roden en Roelof uit Annen.

Voor zijn vertrek naar Kunduz maakte Jeroen opnames bij de militairen thuis en op de kazerne.

Centrale vragen in de reportages zijn: hoe bereiden de militairen zich voor op hun missie naar Kunduz en wat zijn hun drijfveren?

Kelderman doet van maandag 19 t/m vrijdag 23 november en op zondag 25 november, tussen 12.30 en 13.00 uur, en zondag om 18.45 uur, verslag van zijn missie op Radio Drenthe, met ieder uur een herhaling.

Hij is ook te volgen op internet.

Kelderman vertelt op dinsdag 27 november om 18.30 uur in het tv-programma Drents Diep over zijn ervaringen.

Op rtvdrenthe.nl/missie-kunduz is meer informatie en daar zijn ook de uitzendingen te bekijken en te beluisteren. Dit is ook mogelijk via de RTV Drenthe app op een mobiel of tablet.